nagykonyhai hűtőberendezések, háttérhűtők

Hűtött munkaasztal

Hűtött munkaasztalA hűtött munkaasztal tökéletes választás a korlátozott hellyel rendelkező konyhák számára, mivel két olyan alapvető funkciót ötvöz, amelyek elengedhetetlenek a vendéglátóipari munkában: a nagy munkafelületek hasznosítása, és a hűtőberendezés. Ennek köszönhetően gazdaságosabban lehet tervezni a rendelkezésre álló szabad területekkel, és megkönnyíti, kényelmesebbé teszi a dolgozók mindennapjait: a feldolgozandó alapanyagokat ugyanis rögtön a felhasználásuk helyén lehet hűtve tárolni.

Hűtött munkaasztalok technikai tulajdonságai

Ajtó (nyílási irány); energia igény és energiaosztály; hűtési hőmérséklet; hűtési tartomány; hűtőgáz típusa; méret (külső és belső); munkafelület mérete; teljesítmény; visszamelegedési idő; zajszint; űrtartalom (liter) és tároló kapacitás; szigetelés vastagsága, típusa, automatikus leolvasztás, digitális vezérlés és digitális állapotkijelzés, belső világítás, riasztás funkció, megváltoztatható ajtónyitási irány, ajtózár.

A munkalap rozsdamentes acélból készül, munkafelülete az 1m2-nél is nagyobb lehet. Némelyik típusnál a munkalap levehető és cserélhető. Mivel a munkalap egy darabból áll, így a szennyeződések nem tapadhatnak bele a hézagokba. Higiénikus kialakítás jellemzi: lekerekített sarkok és az ergonomikus formák garantálják a könnyű tisztíthatóságot. Választékunkban elérhetőek a kettő, három, illetve négy fiókkal/ajtóval rendelkező változatok. A hűtött munkaasztalok hűtőkapacitása a szélességtől függ: a 250 literes változattól (2 ajtós vagy fiókos) egészen a 600-650 literes készülékig (legtöbbször már 4 ajtós vagy fiókos kivitel) terjed. Az aggregátor alul helyezkedik el, a hűtőegységek mellett. Szinte bárminemű fiók/ajtó kombinációval rendelhető, valamint bizonyos típusoknál átalakíthatóak az ajtók fiókokká. A belső hűtőegységekben szintezhető polcokkal van felszerelve.

A készülék kívül belül magas minőségű rozsdamentes acélból (inox) készült, az acél tartósságának és hosszú élettartamának köszönhetően sokáig tartósak és robosztusak maradnak a felületek. Az ajtókon, fiókokon környezetbarát szigetelés van elhelyezve.

A hűtött munkaasztal hűtési paraméterei és falhasználásuk

Az általános hűtőkkel felszerelt változatok +2 és +10°C közötti hűtési hőmérsékletre képesek, de létezik a piacon mélyhűtött munkaasztal, amely -15 és -20°C közötti hőmérsékletre képes. Az aggregátor a berendezés alsó részében helyezkedik el, a hűtőegységek hőmérsékletét digitális kijelző jelzi a készülék front oldalán. Az ajtókon és fiókokon környezetbarát szigetelőréteg van, amely segít a belső hőmérséklet fenntartásában. Az automatikus leolvasztás és párologtatás szinte minden hűtött munkaasztalnak alapfelszereltsége.

Az előkészítő munkában van a legnagyobb erőssége a munkaasztaloknak. A konyha méretétől függetlenül régi szabály, hogy a szabad munkafelület aranyat ér. Zöldség előkészítés: aprítás, szeletelés, hámozás, darabolás, hal és hús feldolgozás, vagy akár gépek elhelyezhetőek rajta.

 

Hűtött munkaasztalok itt tekinthetőek meg