cukrászati hűtők, vitrinek

Süteményhűtő vitrin

süteményhűtő hűtővitrinCukrászdák részére kiváló display megoldások, ahol hatékonyan és szépen tudja bemutatni a legfinomabb édességeket! Remek lehetőség az impulzus vásárlás elősegítésére, hiszen ki tudna ellenállni a csábító süteményeknek?

Számtalan fajta létezik, amelyek színben, formában és burkolatban is eltérő lehet. A süteményhűtők sokszínűsége garancia arra, hogy biztosan megtalálja azt a fajtát, ami leginkább megfelelő vállalkozása számára, és remekül harmonizál az üzlet többi berendezésével, pultsorával.

Süteményhűtő pultok és pultra helyezhető süteményhűtő vitrinek méretei, burkolata

Méretbeli különbségeket lényegesen az álló, ill. az asztali, pultra helyezhető süteményhűtők között tapasztalunk: az álló süteményhűtők akár két méter szélesek is lehetnek (és 1,3 m magasak), míg az asztali változatok sokszor az egy méter szélességet sem érik el. Belső kapacitásuk természetesen eszerint változik: 2-3 vagy 4 polcos (100-tól egészen az 1000 literes űrtartalmúig) berendezések a hozzáférhetőek. Egyes nagyméretű pultoknál a hátsó oldalon 250-300 mm széles munkalap található, amely alkalmas a kivett sütemények szeletelésére, csomagolására, stb. Az alsó árutároló felület pedig egy fiók segítségével hátulról is hozzáférhető, kihúzható.

Az üvegfelépítményt tekintve a piacon elérhető sík üveges, vagy hajlított üveges süteményes pult. Egyes vitrinek esetében négy oldalon üvegezett változatokkal találkozhatunk, és méretük "torony" jellegű, azaz szélességük és vastagságuk keskeny, magasságuk viszont akár 2 méteres is lehet. Edzett, hőszigetelt üveggel felszereltek. A pultra helyezhető vitrinek esetében is a sík üveges, ill. a hajlított üveges változatok a jellemzőek.

A külső burkolatot tekintve is igen sokszínű a paletta. Legtöbbször rozsdamentes acél, vagy fa furnér burkolattal találkozhatunk, színűket pedig szabadon választhatjuk, ugyanis a gyártók számtalan lehetőséget kínálnak. Az üvegfelületek fém keretbe vannak szorítva, amelyek általában a burkolattal azonos színű.

A belső polcok általában egy fémvázú keretre helyezett üveglap, amelyek bizonyos típusoknál szintezhetőek. Nem ritka viszont a festett huzalrács polcszerkezet sem.

Süteményhűtők műszaki tulajdonságai

A hűtést tekintve a legtöbb esetben ventilációs hűtéssel találkozunk, de statikus hűtéssel is találunk süteményhűtő pultokat. A ventilációs légkeringető rendszer biztosítja az egyenletes alacsony hőmérsékletet (+2 és +8°C között) minden egyes polcon. Csakúgy mint a berendezések belső párásító rendszere, amely garantálja a belső 30-80%-os páratartalmat. Az üvegfelületek bepárásodását egy erre a célra beépített ventilátor akadályozza meg, ami közvetlenül meleg levegőt fúj az üvegre, és elvezeti a fölösleges párát. Automatikus leolvasztás szinte minden süteményhűtő pultnál szerepel, csakúgy mint a hűtővíz automatikus elpárologtatása. A polcok egyenként vannak megvilágítva, speciális izzókkal, vagy LED-ekkel. A modernebb típusoknál digitális vezérléssel és digitális hőfokkijelzéssel találkozunk.

A süteményhűtő pultoknak folyamatosan, az év minden napján működniük kell. Ezért fontos mérlegelni döntéskor a berendezés energiaigényét, energiaosztályát. Egy korszerű gép sok pénzt takaríthat meg a gazdaságos üzemeltetéssel. Az optimális energiafelhasználást segítendő az üvegek jól hőszigeteltek, az ajtókon környezetbarát szigetelőréteg van, amely roncsolódás esetén cserélhető.

 

Süteményhűtők, hűtővitrinek teljes kínálata