italhűtők

Üvegajtós italhűtő

Italhűtő, üvegajtós hűtőAz italhűtők univerzális kereskedelmi hűtőberendezéseknek számítanak, ugyanis szinte minden kereskedelmi, vendéglátós helyen elhelyezhető. Így kisebb, nagyobb boltokban, üzletekben, zöldségesnél, pékségben, cukrászdákban, de akár trafikokban, újságárusoknál is megtalálható. Az ezeken a helyeken történő vásárlások esetén kiváló kiegészítője a hideg üdítők, sörök értékesítése.

A vendéglátóipari egységeknél szintén remekül elhelyezhető: pizzériákban, éttermekben, pubokban, stb. Akár az ügyféltérben, a pultban, de a konyha, vagy raktárakba is elhelyezhetőek.

Kialakítása alapján remek értékesítési eszköz: a benne tárolt áruk az üvegajtónak köszönhetően rögtön észrevehetőek: a jól ismert üdítőital, vagy sör brand-ek azonnal felismerhetőek. A belül elhelyezett (gyakran LED-es) világítás szintén a termék jobb észrevehetőségét biztosítja. Az egyik legnagyobb előnye az impulzus vásárlások elősegítése, a vásárló szándékát rögtön fel lehet kelteni, így növelhetőek az értékesítések, és a többletprofit elérése.

Az üvegajtós palackhűtő oldalán nagyméretű üres felületek vannak, amelyek alkalmazhatóak reklámok bemutatására, márkák népszerűsítésére: külön erre a célra készített matricák felragasztásával növelhető a márka észrevehetősége. A hűtő front részén, az ajtó fölött szintén egy nagyméretű, domború (megvilágított) felület van kialakítva bizonyos típusoknál, amelyekre szintén reklámok helyezhetőek el.

Minibár hűtők

Az italhűtők részeként fontos megemlítenünk a minibár hűtőket. A minibár hűtők jellemzően kis méretű (40-50 literes űrtartalmú) palackhűtők, amelyeket hotelszobákban, szálláshelyeken helyeznek el. Bizonyos esetekben nem is rendelkeznek üvegajtóval. Kis fogyasztású, alacsony zajszintű hűtőszekrények, amelyek ideálisak a szállásadó helyek bevételeinek gyarapítására, a szobák minibárjaiban elhelyezett italok révén!

Üvegajtós italhűtők technikai jellemzői

Ajtó (nyílási irány); energia igény és energiaosztály; hűtési hőmérséklet; hűtési tartomány; hűtőgáz típusa; méret (külső és belső); teljesítmény; visszamelegedési idő; zajszint; űrtartalom (liter) és tároló kapacitás; szigetelés vastagsága, típusa, automatikus leolvasztás, digitális vezérlés és digitális állapotkijelzés, belső világítás, riasztás funkció, megváltoztatható ajtónyitási irány, ajtózár.

Az üvegajtós italhűtő szekrényeknek egész nap menniük kell, így azok energiaosztálya és energia fogyasztása nem elhanyagolható jelentőségű. Mivel az esetek döntő többségében a palackhűtők az ügyféltérben, üzlethelyiségben van elhelyezve, így annak zajszintje nem mindegy milyen értékkel bír. Egy régebbi modell zajos működésével nem túl kellemes érzést kelt a vásárlókban, az éttermi vendégeket pedig egyenesen zavarhatja étkezés közben az állandó zaj. Vásárláskor ez is döntő faktorok legyen!

A palackhűtők külső borítása jellemzően porszórt acél, a készülék belseje szintén porszórt, vagy műanyag borítású acél. A benne tárolandó palackok szintezhető huzalrács polcokra helyezhetők. Belső űrtartalmukat nézve az egyajtós kivitelek 500 literes, míg a dupla ajtós italhűtők 1000 literesek, és akár 5 polc is elhelyezhető bennük. A kisebb, pultra helyezhető változatok 50-100 literes kapacitásúak, és 2-3 polc helyezhető el bennük. Az ajtók jól hőszigeteltek, a belső felükön szigetelőréteg helyezkedik el, így segítve a belső optimális hűtési hőmérséklet fenntartását. Az ajtók nyitását tekintve lehetnek csúsztathatóak (dupla ajtós változatoknál), vagy kifelé nyílóak egyaránt. Sok esetben az italhűtők ajtói zárral felszereltek.

Az aggregátor lehet alsó, vagy felső elhelyezkedésű. Az italhűtők hűtési tartománya +2 és +8°C közé esik, amelyet egyenletesen a belső ventilációs hűtés tart fenn. Az újabb modelleknél digitális kijelző és digitális vezérlőpanel könnyíti meg a palackhűtő mindennapos használatát.

 

Üvegajtós italhűtő szekrény kínálatunk itt tekinthető meg