nagykonyhai hűtőberendezések, háttérhűtők

Kombinált hűtő és fagyasztó

kombi hűtő fagyasztóA kombinált hűtő és fagyasztószekrény általában kettő vagy több ajtóval rendelkezik, és egy készüléken belül mindkét funkciót (hűtés és fagyasztás) ellátja. A kombinált hűtők két légtérrel rendelkeznek, külön hozzáférhető teleajtókkal.

Mivel a nagykonyhák részére mindkét hűtési típus alapvető jelentőségű, így ez a kombinált hűtőszekrény optimális választás olyan ipari konyhák számára, ahol kis adagszámmal dolgoznak, vagy helyhiány miatt nem rendelkeznek sok szabad területtel.

Technikai tulajdonságok, amelyek fontosak a kombinált hűtő és fagyasztószekrény választásakor

Ajtó (nyílási irány); energia igény és energiaosztály; hűtési hőmérséklet; hűtési tartomány; hűtőgáz típusa; méret (külső és belső); teljesítmény; visszamelegedési idő; zajszint; űrtartalom (liter) és tároló kapacitás; szigetelés vastagsága, típusa; automatikus leolvasztás, digitális vezérlés és digitális állapotkijelzés; belső világítás; riasztás funkció; megváltoztatható ajtónyitási irány; ajtózár.

A kombinált hűtő és fagyasztószekrények külső kialakítása festett, vagy rozsdamentes acél (inox) burkolattal rendelkezhet. Mindkét burkolat könnyen tisztítható és karbantartható. A rozsdamentes acél hosszú élettartalmat és tartósságot biztosít a berendezéseknek. Higiéniai szempontból a magas minőségű rozsdamentes acél kivitelű (külső és belső) berendezések a legoptimálisabbak.

Űrtartalmukat tekintve számtalan méretvariáció létezik: általában kétajtós kivitelben találkozhatunk a kombinált hűtő és fagyasztószekrényekkel, ahol a két hűtőrész egyforma kapacitású. 300-300 literes kialakítással az egymás alatt elhelyezkedő hűtőrekeszes berendezések, vagy a kétajtós kivitelben 700-700 literesek az egyes részegységek ahol az ajtók és a hűtött terek egymás mellett helyezkednek el.

A belső polcrendszert tekintve festett huzalrács (vagy PVC bevonatú) polcok alkotják, melyek szintezhetőek az oldalsó sínpároknak köszönhetően.

A hűtési hőmérséklet a hűtőszekrényben -2 C +10 C°, míg a fagyasztó rekeszeknél -24 °C és -15 °C (25 C° környezeti hőmérséklet és 60%-os páratartalom esetén) között mozog, de modellenként és típusonként eltérő lehet. Trópusi körülményekre tervezett kivitelű készülékek magasabb környezeti hőmérséklet, és páratartalom esetén is ugyanazt a hűtési teljesítményt nyújtják.

Az önzáródó ajtók gondoskodnak az ajtók gyors és finom bezáródásáról, valamint az optimális hőmérséklet megtartásáról. 95° és 120° között az ajtók nyitott állapotban maradnak, ami megkönnyíti a kipakolást. Az ajtókon levő környezetbarát szigetelő réteg megakadályozza a hideg levegő kiáramlását, és segít az optimális energiafogyasztás fenntartásában.

Az automata leolvasztás ma már a legtöbb hűtő és fagyasztó berendezés esetén alapfelszereltség. Az olvadék vizet manuálisan üríthetjük, vagy az automatikus párologtatás funkció segítségével elpárologtathatjuk.

Kombinált hűtő és fagyasztó termékválasztékunk