Kereskedelmi hűtőberendezés

Csemegepult

Csemegepult húspultÜzletek és boltok elengedhetetlen terméke a csemegeáru. A mindennapi fogyasztási cikkek közül a vásárlói kosár jelentős részét a csemegeáruk teszik ki. A húspultok, sajtpultok minden esetben forgalmas részei az üzleteknek: ilyen megfontolásból minden boltban, szupermarketben jelen van, általában az üzletnek a bejárattól legtávolabbi eső részén.

A csemegepult hatékonyan képes bemutatni a csemegeárukat, tágas belső terei, és nagyméretű üveg felületei jó betekintést biztosít a vevők számára. A csemegepultok összeépítésével, és például a sarok kialakítású formákkal komplett pultrendszereket lehet kiépíteni az üzletekben, így az egyazon kategóriába eső élelmiszereket egymás közelében lehet bemutatni. A csemegepultok hátsó részén levő munkaasztal pedig nagyban segíti a kiszolgáló munkáját: felvágott szeletelőgépek, mérlegek, vágódeszkák, árucsomagoló berendezések helyezhetők el. A gyártói katalógusokból számtalan szín közül választhatunk, amelyek a csemegepult front oldali burkolatára vonatkoznak. A belső világítás segíti a csemegeáruk jobb bemutatását és észrevehetőségét.

A csemegepult méretei, technikai jellemzői

Az üvegfelépítményt tekintve elérhető sík üveges, vagy hajlított üveges csemegepultok. A sarok kialakítású elemek 45° és 90°-osak, így a pultrendszer megépítésénél bármilyen formai variáció lehetséges. Természetesen az ipari formatervezők folyamatosan új és új formákkal rukkolnak elő, amelyek sokszor elegáns kinézetet kölcsönöznek a csemegepultoknak. A berendezések méretei széles skálán mozognak: az 1,2 méterestől egészen a 3 méterig terjedhet a szélességük. Külön kérésre a gyártók egyedi méreteket is le tudnak gyártani, azonban ezek szállítása sokszor körülményes. A szélesebb változatok egy középen (fix pozíciójú) üveglappal elválasztott, két különálló légtérrel rendelkező egységből állnak. Kiegészítőként külön térelválasztó üveglap vásárolható hozzá, így mi magunk is el tudjuk szeparálni termékeinket.

A csemegepult külső és belső burkolata rozsdamentes acélból készült. A kiszolgáló oldalon 25-30 cm széles munkafelület helyezkedik el, ami többnyire egy OSB lap, vagy gránit lap. A pultok beépített, alsó hűtött tároló fiókkal rendelkeznek, ami a hűtött tárolófelület alatt helyezkedik el. A csemegepult két oldala ABS oldalfal, ami leszerelhető: így több csemegepultot összeépítve teljes sorokat állíthatunk össze.

Az aggregátort tekintve a csemegepult lehet aggregátorral felszerelt, ill. telepített aggregátoros. A hűtés típusa statikus, ill. ventilációs is lehet, a hűtési tartomány pedig a +2°C és +8°C értékek közé esik, figyelembe véve a külső 25°C környezeti hőmérsékletet és 60%-os páratartalmat. Extraként kosárcsúsztató rácspolc szerelhető a csemegepult front oldalára, bevásárlókosarak elhelyezésére, csúsztatására szolgál.

A csemegepultoknak a nap 24 órájában, az év minden napján üzemelniük kell. Pontosan ezért nem mindegy mekkora az energiaosztálya, fogyasztása. A mérnökök igyekeztek úgy tervezni a hűtőberendezéseket, hogy energiafelhasználása alacsony maradjon, így üzemeltetése nem legyen túlságosan megterhelő. Érdemes a döntés során ezeket a dolgokat is mérlegelni. Mivel az ügyéltérben helyezkednek el a hűtőpultok, így azok zajszintje is döntő tényező. Szerencsére ez a tényező is alacsony értékű.

 

Csemege hűtőpult termékválasztékunk