nagykonyhai hűtőberendezések, háttérhűtők

Kombinált hűtő és fagyasztó

kombinált hűtő és fagyasztószekrényA kombinált hűtő és fagyasztószekrény általában kettő vagy több ajtóval rendelkezik, és egy készüléken belül mindkét funkciót (hűtés és fagyasztás) ellátja. A kombinált hűtők két légtérrel rendelkeznek, külön hozzáférhető teleajtókkal.

Mivel a nagykonyhák részére mindkét hűtési típus alapvető jelentőségű, így ez a kombinált hűtőszekrény optimális választás olyan ipari konyhák számára, ahol kis adagszámmal dolgoznak, vagy helyhiány miatt nem rendelkeznek sok szabad területtel.

Technikai tulajdonságok, amelyek fontosak a kombinált hűtő és fagyasztószekrény választásakor

Ajtó (nyílási irány); energia igény és energiaosztály; hűtési hőmérséklet; hűtési tartomány; hűtőgáz típusa; méret (külső és belső); teljesítmény; visszamelegedési idő; zajszint; űrtartalom (liter) és tároló kapacitás; szigetelés vastagsága, típusa; automatikus leolvasztás, digitális vezérlés és digitális állapotkijelzés; belső világítás; riasztás funkció; megváltoztatható ajtónyitási irány; ajtózár.

A kombinált hűtő és fagyasztószekrények külső kialakítása festett, vagy rozsdamentes acél (inox) burkolattal rendelkezhet. Mindkét burkolat könnyen tisztítható és karbantartható. A rozsdamentes acél hosszú élettartalmat és tartósságot biztosít a berendezéseknek. Higiéniai szempontból a magas minőségű rozsdamentes acél kivitelű (külső és belső) berendezések a legoptimálisabbak.

Űrtartalmukat tekintve számtalan méretvariáció létezik: általában kétajtós kivitelben találkozhatunk a kombinált hűtő és fagyasztószekrényekkel, ahol a két hűtőrész egyforma kapacitású. 300-300 literes kialakítással az egymás alatt elhelyezkedő hűtőrekeszes berendezések, vagy a kétajtós kivitelben 700-700 literesek az egyes részegységek ahol az ajtók és a hűtött terek egymás mellett helyezkednek el.

A belső polcrendszert tekintve festett huzalrács (vagy PVC bevonatú) polcok alkotják, melyek szintezhetőek az oldalsó sínpároknak köszönhetően.

A hűtési hőmérséklet a hűtőszekrényben -2 C +10 C°, míg a fagyasztó rekeszeknél -24 °C és -15 °C (25 C° környezeti hőmérséklet és 60%-os páratartalom esetén) között mozog, de modellenként és típusonként eltérő lehet. Trópusi körülményekre tervezett kivitelű készülékek magasabb környezeti hőmérséklet, és páratartalom esetén is ugyanazt a hűtési teljesítményt nyújtják.

Az önzáródó ajtók gondoskodnak az ajtók gyors és finom bezáródásáról, valamint az optimális hőmérséklet megtartásáról. 95° és 120° között az ajtók nyitott állapotban maradnak, ami megkönnyíti a kipakolást. Az ajtókon levő környezetbarát szigetelő réteg megakadályozza a hideg levegő kiáramlását, és segít az optimális energiafogyasztás fenntartásában.

Az automata leolvasztás ma már a legtöbb hűtő és fagyasztó berendezés esetén alapfelszereltség. Az olvadék vizet manuálisan üríthetjük, vagy az automatikus párologtatás funkció segítségével elpárologtathatjuk.

Kombinált hűtő és fagyasztó termékválasztékunk